A portál célja - The aim of this portal

Olvasd el, mielőtt írsz a fórumba! - Read this before you post to the forum.

A portál célja - The aim of this portal

HozzászólásSzerző: Xespok » 2008.08.12. 13:33

Szinte minden európai országban, régióban működik már olyan portál, amely az adott terület állatvilágát kedvelőknek nyújt kommunikációs lehetőséget. A világhálózaton vannak ugyan vadon előforduló állatokkal foglalkozó oldalak, de ezek vagy csak egy szűkebb állatcsoportra (pl. madarak - birding.hu) összpontosítanak, vagy nem működnek portálszerűen, azaz nincs igazi lehetőség közösségszervezésre.

Mi a portál célja?

Ez a portál most a honi amatőr, félprofi és profi természetbúvároknak, természetfotósoknak, állattanászoknak kíván kommunikációs felületet biztosítani. Kiemelt célunk a Kárpát-medencében őshonos, illetve betelepült állatok iránt érdeklődőket idevonzva, a hazai állatvilágról összegyűjtött ismereteket a világhálón közzétenni. De teret biztosítunk az egyéb vadon előforduló állatfajokkal kapcsolatos kérdéseknek is.

Mi NEM a portál célja?

Nem kívánunk vadon élő állatok, illetve állati eredetű termékek kereskedelmével foglalkozni. Bár a portál lehetőséget kínál az állatgyűjtők közötti cserekapcsolatok kialakítására, ez kizárólag a jogszabályokban megengedett módon gyűjött állatok cseréjét foglalhatja magában. Itt is felhívjuk a figyelmet, hogy a nagyméretű, látványos állatfajok nagy része védettséget élvez, ezek gyűjtése csak speciális engedélyek megléte esetén, kizárólag tudományos célból végezhető. Ezen fajok nagy része egyébként képről is viszonylag biztosan határozható, ezért gyűjtésüket semmi sem indokolja.

Nem kívánunk állatkerti állatokkal kapcsolódó kérdesekkel foglalkozni. Erre számos egyéb fórum nyújt lehetőséget.

Nem kívánunk háziállatokkal, a háziállatok kereskedelmével, ezek betegségeivel kapcsolódó kérdesekkel foglalkozni.

Nem kívánunk a gazdasági szempontból káros állatfajok okozta kellemetlenségek elhárításával kapcsolatos kérdéseket érinteni.

Galériák

A fórumhoz tartozó galériák a Kárpát-medencében honos állatfajokat mutatják be, ezáltal egyfajta világhálós határozókönyvként kívánnak szolgálni.

A portál non-profit módon működik, a későbbiekben a portál üzemeltetéséhez, fejlesztéséhez esetleg megpróbálunk forrásokat találni, de ezt semmiképpen sem közvetlenül a portál felhasználóitól kívánjuk beszedni.
Xespok
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2008.08.12. 10:34

Vissza: Használati utasítás - Instructions

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron